Kaniner

Kaniner er populære kæledyr. Ikke uden grund, da de er søde og sociale dyr. I Danmark har der ikke været så lang tradition fra at have kaniner som kælekaniner som tilfældet er i eks. England. I de senere år er det blevet mere almindeligt med kaniner som kæledyr, hvilket stiller flere krav til dyrlæger og vores viden om kaniner, kaninsygdomme og deres behandlingsmuligheder.

På Bistrup Dyreklinik er kaniner et af vores fokusområder, og vi forsøger at holde vores viden a´jour ved deltagelse i kurser vedrørende ”kaninsygdomme”.

For kaninerne tilbyder vi sundhedseftersyn, vaccination, udredning og behandling af sygdom herunder røntgenundersøgelse og blodprøver, lettere tandbehandling, negleklip, samt operation herunder kastration og sterilisation.

På klinikken kan du købe kvalitetsfoder til kaniner, og vi vejleder dig gerne med hensyn til optimal fodring af kaniner.

Læs om kaniners hold, pasning, fodring og adfærd på Center for Forskning i Familiedyrs Velfærd  

Du kan også læse mere om kaninhold på http://frikanindk/ 

Hvornår skal du søge dyrlæge til din kanin?

Kaninen er meget dygtig til at skjule svaghed og sygdom . For et byttedyr som kaninen er det en vigtig evne for at overleve bedst muligt i naturen.

Oplever du symptomer på svaghed eller sygdom er det derfor af stor betydning at søge dyrlæge snarest for at give kaninen bedst mulighed for at komme sig efter en behandling.