Fagdyrlæge Lena Pelle 

Jeg blev uddannet som dyrlæge i januar 1987. Som nyuddannet arbejdede jeg først et par år på Universitetshospitalet både med store husdyr og familiedyr. Siden 1989 har jeg udelukkende været beskæftiget i smådyrspraksis.
Min store interesse er medicinske sygdomme og jeg har løbende efteruddannet mig inden for netop det felt for til stadighed at være helt opdateret. I 1998 gennemførte jeg et toårigt, dansk efteruddannelsesforløb og blev ”Fagdyrlæge vedrørende sygdomme hos hund og kat” og er siden blevet regodkendt, som fagdyrlæge, hvert 5. år. Jeg har desuden specialiseret mig inden for intern medicin gennem et treårigt, internationalt uddannelsesforløb fra ESAVS (European School of Advanced Veterinary Studies). Selvom jeg er specielt interesseret i medicinske sygdomme, foretager jeg også gerne almindelige, mindre kirurgiske indgreb.

Ud over mit arbejde som praktiserende dyrlæge, har jeg siden 2014 siddet i Det Veterinære Sundhedsråd. Det Veterinære Sundhedsråd er et uafhængigt og uvildigt organ, som afgiver veterinærfaglige udtalelser i blandt andet straffesager om overtrædelser af Dyrevelfærdsloven.

At kunne bruge min faglighed i mit daglige arbejde med dyr og mennesker, er en af mange årsager til, at jeg holder meget af mit job.
Jeg bor i Lyngby sammen med min mand. Vi har to voksne børn og 3 dejlige børnebørn, som jeg nyder at være sammen med i fritiden. Vi har for øjeblikket ikke nogen firbenede beboere, men gennem årene har vi haft både kaniner, marsvin, kat og hund.

Uddannelse

2023

11.2023: Smertebehandling af hund og kt i praksis - klinisk tilgang til vurdering og behandling; Dyrlæge Carsten Grøndahl, Glostrup

11-2023: Praktisk tilgang til den allergiske hund, Nextmune, Glostrup

11/2023: Felin endokrinologi, Haderslev

06/2023: Allergi hos hund" v. Dyrlæge Mette Schjærff, PhD, studielektor i dermatologi, 

04/2023: Trombocytter ( blodplader) ved KU Sund

02/2023: Scanning ved Eickemeyer

01/2023: Adfærd hos hund ved Dyrlæge Pernille Hansen

01/2023: Laboratorieanalyser ved Idexx Laboratories

12/2022: Øjensygdomme, Ved specialistdyrlæge Ann Strøm,